Spelregels Start Krachtenspel

Route Start Krachtenspel

Hier begint de reis van Krachtenspel. Voor jonge en oudere helden zoals jij. Ontdek hier de krachten die jou uitdagen en sociaal sterk maken. Ben jij een strijder, harde werker, dromer of leider? Op deze reis word je het allemaal!

 

Het eerste deel van de reis op de pagina Start Krachtenspel is geschikt voor alle leeftijden (10+). Elke opdracht in dit gebied duurt ongeveer 15-20 minuten. Vergeet niet de routeplanner mee te nemen. Dan heb je een overzicht van de reis met de opdrachten. Als je de website eerst verder wilt verkennen ga dan verder met Hoe werkt het. Veel plezier!

Routeplanner

1. Ga naar Start Krachtenspel.nl. De drie startopdrachten vind je onder 1, 2 en 3. Kijk bij jonge deelnemers van te voren welke begrippen voorbeelden nodig hebben; voordat bijvoorbeeld video 1 wordt bekeken.

2. Startkaart 1 Voer de eerste opdracht uit: Kleur en kracht. Bekijk in video 1 de zeven krachten en hun keerzijde. Welke krachten kennen jullie al?

3. Startkaart 2 Voer samen de opdracht uit: Weerbericht. Om wat voor Krachten gaat het in de groep waarmee jij dit krachtenspel speelt?

4. Doe de Test In welke rol/houding herken jij je goed? Welke kracht zit daar achter?

5. Startkaart 3 Voer de opdracht uit Je gaat op reis. Wat willen jullie meenemen op reis in het gebied van Krachtenspel?

6. Kies (met de begeleider) een van de zeven Krachtkaarten bij de picto’s en verken deze kracht door middel van de opdracht.

7. Bekijk samen Overzicht werkwijzen op deze pagina. Welke werkwijze spreekt jullie nu vooral aan? Hoe gaan jullie verder? Er zijn vele routes mogelijk! Krachtenspel.nl biedt 7 keer 7 manieren om de sociale krachten, houdingen en rollen te leren hanteren.

8. Neem een lange pauze (een uur, een dag, een week?) en verken de volgende keer de overige Krachtkaarten op level 1.

9. Zorg dat alle krachten en houdingen bekend zijn voordat jullie verder reizen naar level 2.

10. Kies op level 2 uit de krachten en werkwijzen die bij jullie passen. Zie de suggesties onder de Krachtkaarten op de website.

Overzicht:

Level 1: Start Krachtenspel: Je ontdekt de krachten en werkwijzen (AL). Bijv. in 6 weken.

Level 2: Je voert de opdrachten bij een Kracht of Werkwijze uit. Bijvoorbeeld twee krachten in een seizoen. Er zijn opdrachten voor Alle leeftijden en voor 15 jaar en ouder.

Level 3: Totale reis: Je leert samen de zeven krachten, houdingen en werkwijzen beter hanteren. En je zorgt voor een sociaal klimaat. Bijv. in een jaar.

Begeleiders: Zie ook de gebruiksaanwijzing: Hoe werkt het?