Verhalen

Verhalen op Krachtenspel.nl

Korte verhaal Het krachtenspel (S, 10+)

Het gaat goed in Middelland maar toch is er onrust. Veel mensen maken zich zorgen over hoe de inwoners met elkaar omgaan. Het lijkt wel of er twee groepen ontstaan. Hoe lukt het de koningin om de toestanden in haar land op te lossen? Lees het korte verhaal.

Verhaal Iko en Mica en de 7 tijdgeesten (L, 15+)

Iko krijgt een brief. Een dikke brief, zonder afzender. Hij maakt hem open en ziet dat er ook tekeningen in staan. Hij leest: ‘De wereld is mooi en er is tegelijk gedonder. De tijdgeest kan je soms, voordat je het weet, te pakken nemen. Ken je dat? Hier is een verhaal om de krachten van de tijdgeest te pakken te krijgen.’ Lees het verhaal met illustraties.

Kinderverhaal De vurige houthakker (S, 8+)

Daan en Anna wonen bij een berg met een vulkaan. Als je de weg bij hun huis afloopt, kom je bij oude dikke bomen. Die staan aan de voet van de vulkaan, zeggen mensen in hun dorp. Maar Daan en Anna zien niet een voet, maar twee grote voeten op de grond. Langs het weggetje wat hoger op de berg, lijken de bomen dunne benen van een reus… Wat maken Anna en Daan op de berg met de vulkaan mee? Lees verder in het kinderverhaal De vurige houthakker.

Verhaal De 7 tijdgeesten, de werkversie (M, 15+)

Dit is een verhaal met alle kleuren van de regenboog. (…) Het zijn in dit verhaal de kleuren van krachten in mensen, we noemen ze in dit verhaal tijdgeesten. Hoe leren de helden die krachten hanteren? De deelnemers ontdekken via het verhaal en de opdrachten in 12 lessen hoe de krachten werken (patronen) en hoe je ze beter kunt hanteren. U kunt de werkversie van het verhaal (kortere versie) met de opdrachten en illustraties bekijken als u zich hieronder aanmeldt.

Aanmelden

Indien je je inschrijft als abonnee, dan kun je dit werkmateriaal voor groepen downloaden en ontvang je twee keer per jaar de nieuwsbrief. Aanmelden kan zonder verplichtingen. We willen graag weten welke professionals gebruik van dit materiaal maken. Maak hieronder een account of log in als je al een account hebt.