Welk materiaal kies je?

Welk materiaal kies je?

Waar ga je – na de Start Krachtenspel – heen op een website met een nieuwe visie, methode en zoveel werkmateriaal? Hier wat tips.

Tips Beginners

Oefen na de Start Krachtenspel eerst alleen met een onderdeel zoals het korte verhaal of een spelsituatie (zie de startopdrachten) vanuit je eigen werkwijze.
Print alleen waar nodig een download voor jezelf. Werk verder via de website met de deelnemers (beamer bij groepen). Dan kun je schakelen.
Verken met elkaar wat een constructieve houding is en laat de deelnemers zelf bepalen waar de grens voor hen ligt. Leer van elkaar.

Tips Gevorderden

Maak een keuze uit een kracht of werkwijze. Voor sommige deelnemers is het beter om één kracht tegelijk te verkennen.
Ga meer doelgericht werken met hulp van de stappenplannen. Neem bv de Werkversie (12 lessen) van het verhaal over de Tijdgeesten (15+).
Organisaties krijgen licentie om het materiaal te gebruiken na een bescheiden bijdrage in de onkosten (zie inschrijfformulier). Dan krijg je bijbehorend materiaal om in groepen te werken.

Tips Experts

Verdeel de Werkwijzen en zorg voor tussentijdse evaluatie. Leer met collega’s hoe je aan de constructieve en stereotiepe houdingen kunt werken. Zo werk je samen aan het omgangsklimaat.
Als de diverse houdingen en rollen meer eigen zijn, pas deze dan toe in een leergang. We maken een Matrix waarin je een overzicht krijgt van hoe je al het materiaal kunt gebruiken.
Werk na inschrijven met de rollen en houdingen van Krachtenspel.nl in het omgangsklimaat, pedagogisch handelen, psychologische begeleiding en sociale veiligheid.
Organiseer een activiteit in je eigen organisatie met mensen in de omgeving.
De stuurgroep van Krachtenspel.nl werkt graag samen – na het maken van afspraken – met organisaties die naar buiten toe met de methode Krachtenspel.nl willen werken.