Kracht van de wijsgeest

Kracht van de Wijsgeest

en alle verhalen op Krachtenspel.nl

Voorkom misleidingHanteer je invloedTrain je wijsgeest

De wijsgeest is als het licht van de sterren. Die je prachtig de weg kunnen wijzen.
Maar als je je laat misleiden door een Manipulator, dan deze je pakken en uitkleden.

Voorkom manipulatie

Werkmateriaal over de Wijsgeest

Ken je wijsgeest

Wat zijn de kracht en de valkuil van de wijsgeest? Hoe kun je die op tijd waarnemen? Hoe kun je effectief reageren als de wijsgeest je teveel gaat beïnvloeden? Wat moet je dan wel en niet doen? Het werkmateriaal Ken je Wijsgeest kun je gebruiken om de wijsgeest beter te begrijpen.

Verhalen van de wijsgeest

Hier komen de verhalen van Vrienden van de wijsgeest die laten zien hoe je jezelf trouw kunt blijven en niet laat misleiden.

Alle verhalen op Krachtenspel.nl

Korte verhaal Het krachtenspel (S, 10+)

Ergens in de wereld ligt Middelland. Een land met laagland, heuvels en een paar hoge bergen. Aan een groot meer ligt een stad met oude muren en staat een paleis met een gouden koepel. Daar wonen de koning en de koningin. Het gaat goed in Middelland maar toch is er onrust. Veel mensen maken zich zorgen over hoe de inwoners met elkaar omgaan. Het lijkt wel of ze elkaar niet kunnen volgen en er twee groepen ontstaan. Ook de koningin vraagt zich af hoe het beter kan… Lukt het de koningin om de toestanden in haar land op te lossen? Hoe zet ze de ministers aan het werk? Lees het korte verhaal.

Verhaal Iko en Mica en de 7 tijdgeesten (L, 15+)

Iko krijgt een brief. Een dikke brief, zonder afzender. Maar zijn naam staat er op. Hij maakt hem open en ziet dat er ook tekeningen in staan. Hij leest: ‘De wereld is mooi en er is tegelijk gedonder in de wereld. Soms kun je worden meegezogen. Dan sta je opeens aan de ene of andere kant. De tijdgeest kan je soms, voordat je het weet, te pakken nemen terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Ken je dat? Dan is deze brief voor jou. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. Hier is een verhaal om de krachten van de tijdgeest, de tijdgeesten, te pakken te krijgen als ze te ver gaan.’ Iko is niet jong of oud. Hij zit er ergens tussen in. Wie zijn die geesten eigenlijk? vraagt hij zich af. Om welke krachten gaat het? En wie steekt hier achter? Lees het verhaal met illustraties.

Kinderverhaal De vurige houthakker (S, 8+)

Daan en Anna wonen bij een berg met een vulkaan. Als je de weg bij hun huis afloopt, kom je bij oude dikke bomen. Die staan aan de voet van de vulkaan, zeggen mensen in hun dorp. Maar Daan en Anna zien niet een voet, maar twee grote voeten op de grond. Langs het weggetje wat hoger op de berg, lijken de bomen dunne benen van een reus… Wat maken Anna en Daan op de berg met de vulkaan mee? Lees verder in het kinderverhaal De vurige houthakker.

Verhaal De 7 tijdgeesten, de werkversie (M, 15+)

Dit is een verhaal met alle kleuren van de regenboog. Het vurige rood in dit verhaal staat voor strijdlust en léven; het warme oranje voor liefde en samenwerken. Het stralende geel voor wijsheid en inzicht; het frisse groen voor heerlijk genieten. Het heldere blauw voor praten, helder communiceren. Het diepzinnige indigo voor grip op problemen en bescherming. En het mysterieuze violet-roze verwijst naar dromen en idealen. Het zijn de kleuren van de regenboog, van de natuur en in dit verhaal van zeven krachten in mensen, we noemen ze in dit verhaal tijdgeesten.Hoe kan het vuur in mensen heftig gaan branden? Het water hard als ijs worden? Het verstand zich verbergen als een schaduw? Wat is het patroon en hoe kunnen mensen die krachten leren hanteren? Lees het verhaal en ontdek met elkaar hoe mensen ze kunnen hanteren.

Indien u zich inschrijft, kunt u dit werkmateriaal voor groepen downloaden en ontvangt u twee keer per jaar de nieuwsbrief. Maak hieronder een account of log in als u al een account heeft.