Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Wat is Krachtenspel.nl?

Krachtenspel.nl is een leergang en een methode. Je kunt ook zeggen: een reis door avontuurlijk gebied met een kaart en allerlei routes waarop je krachten en competenties verder ontwikkelt. Je leert samen beter omgaan met sociale problemen zoals agressie, werkstress, manipulatie, verslaving, nepnieuws, overheersing en verwarring.

 

  • De site staat boordevol werkmateriaal dat leraren, jongerenwerkers, coaches, trainers en opleiders ondersteunt en stimuleert in hun werk.
  • Het draagt bij aan sociaal emotionele educatie, persoonsvorming, socialisatie, sociale veiligheid en burgerschap. Geschikt voor jong en oud.
  • Te gebruiken als complete leergang, gemeenschappelijke reis of losse oefening.
  • Ook te gebruiken voor professionalisering, een professionele cultuur en het pedagogische klimaat.

 

© Start Krachtenspel en beleef samen het eerste deel van de reis naar de sociale en a-sociale krachten in jezelf en de samenleving! Dit is de gebruiksaanwijzing voor professionals. Meer informatie over wie, wat en waarom staat in de basisinformatie.

 

De website is – vanwege het maatschappelijk belang – zoveel mogelijk vrij toegankelijk. Maar er zijn wel kosten verbonden aan het ontwikkelen van het materiaal en het in de lucht houden van de website. Help ons om Krachtenspel.nl voor iedereen toegankelijk te houden. Het werkmateriaal voor alle leeftijden zoals Start Krachtenspel is direct toegankelijk voor begeleiders. Een losse oefening is ok. Daarna licentie voor organisaties (bescheiden bijdrage). Zie Gebruiksvoorwaarden.

Inhoud

1. Kernvraag
2. Zeven sociale problemen
3. Navigatie op de website
4. Route Start Krachtenspel
5. Samen de website verkennen
6. Van oefening tot leergang
7. Welk materiaal kies je?
8. Wat kost het?