Kracht van de strijdgeest

Kracht van de Strijdgeest

Voorkom agressieHanteer je boosheidTrain je strijdgeest

De kracht van boosheid is soms als vuur dat je niet kunt tegenhouden en je laat opbranden.
Als je vecht omdat je niemand kunt vertrouwen, ben je in de ban van de Aanvaller.

Strijd zonder aan te vallen

Werkmateriaal over de Strijdgeest

Ken je strijdgeest

Wat is de kracht en wat is de valkuil van de strijdgeest? Hoe kun je die op tijd waarnemen? Hoe kun je effectief reageren als de strijdgeest te fel wordt? Wat moet je dan wel en niet doen? Het werkmateriaal Ken je strijdgeest kun je gebruiken om de strijdgeest beter te begrijpen.

Tactieken om beter te strijden

Met de strijdgeest leer je grenzen en boosheid te hanteren. De Tactieken helpen om meer balans te bereiken. Strijders oefenen graag met de volgende tactieken: Wat doe je als iemand je aanvalt? Hoe kun je uit de verdediging gaan? Hoe ga je om met een emotionele reactie? Hoe reageer je als iemand te dichtbij komt? Hoe kun je het patroon bespreken? Hoe geef je goed feedback? Ga verder met: Tactieken

Kinderverhaal De vurige houthakker (S, 8-10 jaar)

Daan en Anna wonen bij een berg met een vulkaan. Als je de weg bij hun huis afloopt, kom je bij oude dikke bomen. Die staan aan de voet van de vulkaan, zeggen de mensen. Maar Daan en Anna zien niet een voet, maar twee grote voeten op de grond. Wat maken Anna en Daan op de berg met de vulkaan mee? Lees het kinderverhaal (8 tot 10 jaar) over omgaan met boosheid: De vurige houthakker.