Kracht van de strijdgeest

Kracht van de Strijdgeest

en Tactieken en interventies

Voorkom agressieHanteer je boosheidTrain je strijdgeest

De kracht van boosheid is soms als vuur dat je niet kunt tegenhouden en je laat opbranden.
Als je vecht omdat je niemand kunt vertrouwen, ben je in de ban van de Aanvaller.

Strijd zonder aan te vallen

Werkmateriaal over de Strijdgeest

Ken je strijdgeest

Wat is de kracht en wat is de valkuil van de strijdgeest? Hoe kun je die op tijd waarnemen? Hoe kun je effectief reageren als de strijdgeest te fel wordt? Wat moet je dan wel en niet doen? Het werkmateriaal Ken je strijdgeest kun je gebruiken om de strijdgeest beter te begrijpen.

Video’s met tactieken

Hier komt de link van Vrienden van de strijdgeest naar filmpjes die laten zien hoe je de tactieken van de strijdgeest kunt toepassen. Hoe kun je jezelf verdedigen zonder aan te vallen?

Tactieken en interventies

Tactieken om beter te strijden

Wat doe je als iemand je aanvalt? Hoe kun je uit de verdediging gaan? Hoe ga je om met een emotionele reactie? Hoe reageer je als iemand te dichtbij komt? Hoe kun je het patroon bespreken? Hoe kun je aan beeldvorming werken? Hoe geef je goed feedback? Door de Tactieken te oefenen kun je effectief met de strijdgeest om leren gaan.

Indien u zich inschrijft, kunt u dit werkmateriaal voor groepen downloaden en ontvangt u twee keer per jaar de nieuwsbrief. Maak hieronder een account of log in als u al een account heeft.

Interventies om in te grijpen

Welke interventies kun je als (bege)leider gebruiken als er in een groep sprake is van verbaal geweld of discriminatie in een groep? Hoe pas je die interventies toe? Waar moet je opletten? Door het gebruik van de Interventieskun je beter leidinggeven aan een groep en effectiever ingrijpen. Hier komen de interventies.