De website verkennen

(Samen) de website verkennen

Print het volgende stappenplan als programma om samen de website te verkennen:

Stappenplan Start Krachtenspel (voor professionals)

Doel: Professionals verkennen samen de sociaal-emotionele krachten in zichzelf en hun doelgroep. Ze maken actief kennis met de krachten, de aanpak en het werkmateriaal. Elke opdracht duurt ongeveer 15-20 minuten.

1. Bekijk video 2  Omgaan met verleidingen en tegenslag Bekijk eventueel ook de Basisinformatie.

2. Startkaart 1 Voer samen de opdracht uit: Kleur en kracht. Bekijk de krachten en hun keerzijde in video 1 Oog in oog met verleidingen.

3. Startkaart 2 Voer samen de opdracht uit: Weerbericht. Om wat voor Krachten gaat het in jezelf en in de groep waarmee jij dit krachtenspel kunt gaan spelen?

4. Doe de Test In welke rol/houding herken jij je nu goed als professional? Welke kracht zit daar achter?

5. Startkaart 3 Voer samen de opdracht uit: Je gaat op reis. Wat willen jullie meenemen op deze leerreis? Wat voor de deelnemers en wat voor jezelf?

6. Kies een paar Krachtkaarten bij de picto’s en verken deze krachten door middel van de opdrachten.

7. Bekijk samen Overzicht werkwijzen op deze pagina. Wat is het doel van: Tactieken, Oefeningen, Verhalen, Spelsituaties, Woorden, Aanpak en Beelden. Welke werkwijze spreekt jou aan?

8. Verken na een pauze (een uur, een dag, een week?) de overige Krachtkaarten bij de Start Krachtenspel.

9. Zorg dat de krachten en houdingen bekend zijn voordat jullie verder reizen. Lees eventueel het korte verhaal Het krachtenspel om meer inzicht in de krachten te krijgen.

10. Maak samen je reisplan meer concreet: Hoe willen jullie op reis met Krachtenspel? Wat neem je mee? Met wie reis je? Welke (vak)gebieden)? Welke krachten en werkwijzen passen nu?

Drie fasen

Fase 1: Start Krachtenspel: De deelnemers ontdekken de krachten en werkwijzen (AL). Bijvoorbeeld in 6 weken.
Fase 2: De deelnemers komen de krachten in zichzelf en anderen tegen. Ze voeren de opdrachten uit bij een Kracht of Werkwijze. Bijvoorbeeld een seizoen en daarna af en toe een oefening.
Fase 3: Totale reis/leergang: Professionals en deelnemers leren samen de zeven krachten, houdingen en werkwijzen beter hanteren. Bijvoorbeeld in een jaar als je samenwerkt.