Lesbrief Start Krachtenspel Routeplanner

Geplaatst op Categorieën Lesbrief

De start, het eerste deel van de reis is geschikt voor alle leeftijden (10+). Elke opdracht in dit gebied duurt ongeveer 15 minuten. Vergeet niet deze route mee te nemen.

Veel plezier !

De route

1. Ga naar Start Krachtenspel.nl En lees de inleiding.
2. Startkaart 1 Voer de eerste opdracht uit: Kleur en kracht. Bekijk in video 1 de zeven krachten en hun keerzijde. Welke krachten kennen jullie al?
3. Startkaart 2 Voer samen de opdracht uit: Weerbericht. Om wat voor Krachten gaat het in de groep waarmee jij dit krachtenspel speelt?
4. Doe de Test In welke rol/houding herken jij je goed? Welke kracht zit daar achter?
5. Startkaart 3 Voer de opdracht uit Je gaat op reis. Wat willen jullie meenemen op reis in het gebied van Krachtenspel?
6. Kies (met de begeleider) een van de zeven Krachtkaarten bij de picto’s en verken deze kracht door middel van de opdracht.
7. Bekijk samen Overzicht werkwijzen op deze pagina. Welke werkwijze spreekt jullie nu vooral aan? Hoe gaan jullie verder? Er zijn vele routes mogelijk! Krachtenspel.nl biedt 7 keer 7 manieren om de sociale krachten, houdingen en rollen te leren hanteren.
8. Neem een lange pauze (een uur, een dag, een week?) en verken de volgende keer de overige Krachtkaarten op level 1.
9. Zorg dat alle krachten en houdingen bekend zijn voordat jullie verder reizen naar level 2.
10. Kies op level 2 uit de krachten en werkwijzen die bij jullie passen. Zie de suggesties onder de Krachtkaarten op de website.

Overzicht:
Level 1: Start Krachtenspel: Je ontdekt de krachten en werkwijzen (AL). Bijv. in 6 weken.
Level 2: Je voert de opdrachten bij een Kracht of Werkwijze uit. Bijvoorbeeld twee krachten in een seizoen. Er zijn opdrachten voor Alle leeftijden en voor 15 jaar en ouder.
Level 3: Totale reis: Je leert samen de zeven krachten, houdingen en werkwijzen beter hanteren. En je zorgt voor een sociaal klimaat. Bijv. in een jaar.

Begeleiders: Zie voor meer informatie de gebruiksaanwijzing: Hoe werkt het?